Error during Yunohost install about grub-pc and linux-image

**Hardware: VPS / Debian 9.6 64 Bit
**YunoHost version: Idk i follow these steps https://yunohost.org/#/install_manually
I have access to my server : Through SSH
Are you in a special context or did you perform some particular tweaking on your YunoHost instance ? : no
Hi everyone :slight_smile:
I got these errors when end of installation

Unable to update the system
Installation logs are available in /var/log/yunohost-installation_20200513_230816.log

and the logs:

Processing triggers for initramfs-tools (0.133+deb10u1) ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-4.19.0-9-amd64
Errors were encountered while processing:
 grub-pc
 linux-image-4.19.0-9-amd64
 linux-image-amd64
Unable to update the system

Thanks in advance

Uuuuh wokay well … as we say to half people here … “give us the full log” … This tells that there’s an issue with some system packages but doesn’t tell us the details of why it failed :confused: (but it looks somewhat unrelated to Yunohost itself…)

hmm i thought it was very long :slight_smile: sorry about that

HERE : https://pastebin.com/35TPRp59

I reinstall Debian 9.6 64 bit and Yunohost still same errors please help.

Setting up grub-pc (2.02+dfsg1-20) ...
/var/lib/dpkg/info/grub-pc.config: 2: /etc/default/grub: Debian: not found
Setting up linux-image-4.19.0-9-amd64 (4.19.118-2) ...
I: /vmlinuz is now a symlink to boot/vmlinuz-4.19.0-9-amd64
I: /initrd.img is now a symlink to boot/initrd.img-4.19.0-9-amd64
/etc/kernel/postinst.d/initramfs-tools:
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-4.19.0-9-amd64
/etc/kernel/postinst.d/zz-update-grub:
/usr/sbin/grub-mkconfig: 2: /etc/default/grub: Debian: not found
run-parts: /etc/kernel/postinst.d/zz-update-grub exited with return code 127

Well that’s clearly not a Yunohost issue …

There’s something wrong with /etc/default/grub … You can try to look the content with cat /etc/default/grub

But if you didn’t do anything in particular on your VPS, I would just ask your provider why installing grub-pc and a new kernel doesnt work…

This topic was automatically closed 15 days after the last reply. New replies are no longer allowed.