Borg backup fails - Could not run script /05-borg_app

My YunoHost server

Hardware: VPS yuhonost ARN
YunoHost version: 3.7.0.12
I have access to my server : Through SSH | through the webadmin
Are you in a special context or did you perform some particular tweaking on your YunoHost instance ? : The internet cube on which I install borg_server is mounted with a SATA HDD on /

Description of my issue

I am trying to setup borg to backup my VPS on my internet cube (both up-to-date yunohost)
VPS: borg
Internet cube: borg_server
I removed and reinstalled borg and borgserver many time until I understood which parameters to give.
I had some failed installation and removal of borg_server, so that at some point a second instance of borg_server was installed borg_server__2. However, the last installation had no error and now both borg and borg_server look fine.

I run
sudo service borg start
it fails

 14133  Apr  3 22:23:21 htz backup-with-borg[22597]: [+++++...............] > Loading installation settings...
 14134  Apr  3 22:23:22 htz backup-with-borg[22597]: [#####++.............] > Backing up the main app directory...
 14135  Apr  3 22:23:22 htz backup-with-borg[22597]: [#######+++..........] > Backing up nginx web server configuration...
 14136  Apr  3 22:23:22 htz backup-with-borg[22597]: [##########++........] > Backing up php-fpm configuration...
 14137  Apr  3 22:23:22 htz backup-with-borg[22597]: [############+++.....] > Backing up the MySQL database...
 14138  Apr  3 22:23:22 htz backup-with-borg[22597]: [###############++...] > Backing up systemd configuration...
 14139  Apr  3 22:23:23 htz backup-with-borg[22597]: Creating a backup archive from the collected files…
 14140  Apr  3 22:23:27 htz backup-with-borg[22597]: Could not run script: /etc/yunohost/hooks.d/backup_method/05-borg_app
 14141  Apr  3 22:23:27 htz backup-with-borg[22597]: Custom backup method could not get past the 'backup' step
 14142  Apr  3 22:23:27 htz systemd[1]: borg.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
 14143  Apr  3 22:23:27 htz systemd[1]: Failed to start Run backup borg.
 14144  Apr  3 22:23:27 htz systemd[1]: borg.service: Unit entered failed state.
 14145  Apr  3 22:23:27 htz systemd[1]: borg.service: Failed with result 'exit-code'.

Here are the full logs http://paste.arn-fai.net/?3033006

Strange behavior. Sending a file from VPS to cube through scp is super slow 130KB/s. Guessing a network configuration issue…

ping @ljf

so 130 MB/s = 1Mbps , may be you are behind ADSL ?

Have you this file on your server ?
/etc/yunohost/hooks.d/backup_method/05-borg_app

Yep, and I also added set -x


I tested to download from the VPS to my PC and then upload from my PC to the cube. It should be around 10MBps.

On peut continuer sur matrix si tu veux :wink:

This topic was automatically closed 15 days after the last reply. New replies are no longer allowed.